Miércoles, 24 de julio, 2019  |  
L’Ajuntament d’Almassora consciència als més menuts en la lluita contra els excrements en la via pública L’Ajuntament d’Almassora consciència als més menuts en la lluita contra els excrements en la via pública

- 7 enero, 2019 -

Edita el conte 'La caca Sampastra' per a repartir a alumnat a partir de cinc anys L’Ajuntament d’Almassora consciència als més menuts en la lluita contra els excrements en la via pública

Edita el conte ‘La caca Sampastra’ per a repartir a alumnat a partir de cinc anys

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora, a través de la Regidoria d’Educació i Medi Ambient, ha editat el conte ‘La caca Sampastra. Una caca molt pirata‘ per a alumnat de tercer d’Infantil i primer i segon de Primària dels sis col·legis de la localitat amb l’objectiu d’ensenyar als més xicotets a recollir els excrements de les mascotes. Es tracta d’un conte per a acolorir en el que l’alumnat reconeix les conductes incíviques que embruten la ciutat i provoquen caigudes.

La regidora de l’àrea, María José Tormo, ha presentat aquest matí aquesta primera edició en valencià i anglés, un llibre de 23 pàgines que inclou vinyetes, textos, un refrany i un qüestionari final amb activitats. “A través d’uns divertits dibuixos, l’alumnat més xicotet entendrà l’efecte que produeix deixar els excrements en la via pública, les malalties que poden transmetre els bacteris i les obligacions que tenim com a amos de mascotes”, segons Tormo.

La història, impresa en paper reciclat, narra la vida d’un excrement que es torna dolent en quedar abandonat al carrer i “es dedica a espantar a les persones quan passegen per les voreres, jardins i places i ataca sense compassió les sabates i xancletes dels qui passen pel seu costat”. A mesura que avança el conte, el lector aprén que “en el seu interior viuen uns cucs dolents i lletjos que són traïdors i transmeten malalties”.

Finalment, els xicotets reben un consell: “no oblideu mai que les caques no viuen en les voreres, però com no poden caminar han de ser els amos dels gossos els qui les recullen en una bossa i les tiren a les papereres”. Així, “els nostres carrers i places estan més boniques i més neta la ciutat”, relata el conte.

L’edició de ‘La caca Sampastra’ és una campanya de Medi Ambient que reserva la coberta posterior per a llançar un missatge als propietaris de mascotes. “Els excrements canins en la via pública, a més d’oferir un aspecte poc higiènic de la nostra ciutat, poden produir accidents i malalties. Els gossos no són els responsables; la responsabilitat és dels propietaris, que són els qui han de recollir els excrements i depositar-los en la paperera més pròxima”, relata el missatge dirigit “als majors de la casa”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *