domingo, 17 de enero, 2021  |  
Almassora celebra el dia de la Mare de Déu del Roser en la intimitat a causa de la Covid-19 Almassora celebra el dia de la Mare de Déu del Roser en la intimitat a causa de la Covid-19

- 4 octubre, 2020 -

Una resolució d'Alcaldia permetrà als comerços locals obrir amb normalitat dijous que ve 8 malgrat la declaració de festiu local Almassora celebra el dia de la Mare de Déu del Roser en la intimitat a causa de la Covid-19

Una resolució d’Alcaldia permetrà als comerços locals obrir amb normalitat dijous que ve 8 malgrat la declaració de festiu local

Castellón Información

Almassora celebra aquesta vesprada una missa solemne en honor a la Mare de Déu del Roser a l’església de la Nativitat a partir de les 19 hores. El rector Juan Ángel Tapiador, acompanyat per la resta de sacerdots de la localitat, dirigeix l’ofici religiós que compta amb aforament reduït al 75% i capacitat per a 100 persones. El consistori, al costat del rector i els seus ajudants, han preparat una missa molt similar a la celebrada el 22 de maig, dia de Santa Quitèria, amb la finalitat de complir amb totes les mesures de seguretat.

Per a això, el temple limita l’accés a dos representants municipals de cada partit polític, una representació dels portadors de Santa Quitèria, la Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari i les confraries d’Almassora. A més, els assistents han d’acudir amb màscara, els bancs estan precintats per a limitar l’aforament i compten amb la separació requerida per a evitar qualsevol contagi entre els fidels. Aquesta missa és l’únic acte festiu que celebra la localitat, després de la suspensió dels festejos per la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha destacat la importància de ser responsables en unes dates tan assenyalades “tots tenim ganes de celebrar els nostres festejos però ara és moment de ser prudents i no realitzar activitats que puguen posar en perill la nostra salut i la dels nostres familiars”, ha declarat l’edil. A més, Santiago López, president de la Junta Local de Festes, ha reconegut que ja estan treballant en els preparatius de 2021, data molt esperada perquè la reina, María Gonell Esteve, i les seues dames, Alba Pesudo Luis i Nerea Montanos Sabiote, accedisquen al tron.

D’altra banda, cal destacar que aquesta setmana l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, va emetre un bàndol per a avisar de la prohibició de celebrar qualsevol festa alternativa a la setmana gran en honor a la Mare de Déu del Roser, amb la imposició de les pertinents sancions per als veïns que no respecten la normativa. Galí va recordar que l’Ajuntament no autoritza la realització de cap mena de celebració a l’interior de casals, colles i penyes amb la finalitat de garantir la salut pública durant aquesta setmana.

D’altra banda, respecte a l’activitat comercial, cal recordar que una resolució d’Alcaldia permetrà als comerços locals obrir amb normalitat dijous que ve 8 malgrat la declaració de festiu local després de la suspensió del dia de Santa Quitèria. Per això, donada l’absència d’actes i activitats festives a celebrar l’esmentat 8 d’octubre i atés que el 9 és un dia festiu no habilitat per a l’obertura comercial, l’Alcaldia permetrà l’activitat en els negocis privats el 8 d’octubre en el terme municipal d’Almassora.

Google+
Whatsapp Telegram