Miércoles, 17 de julio, 2019  |  
Almassora distribueix 2.500 carmanyoles en els sis col·legis de la localitat per a reduir el consum de paper d’alumini Almassora distribueix 2.500 carmanyoles en els sis col·legis de la localitat per a reduir el consum de paper d’alumini

- 4 enero, 2019 -

Forma part del contracte amb FCC i la campanya 'Menys consum, més planeta' Almassora distribueix 2.500 carmanyoles en els sis col·legis de la localitat per a reduir el consum de paper d’alumini

Forma part del contracte amb FCC i la campanya ‘Menys consum, més planeta’

Castellón Información

L’Ajuntament d’Almassora repartirà la setmana vinent 2.500 carmanyoles per a tot l’alumnat d’Infantil i Primària dels sis col·legis públics d’Almassora. El departament de Medi Ambient, a través de la campanya ‘Menys consum, més planeta‘, ha encarregat l’edició d’aquests estotjos a l’empresa FCC, encarregada de la recollida de selectiva en la localitat, per a reduir el consum de paper d’alumini.

La regidora de l’àrea, María José Tormo, ha recordat que la iniciativa sorgeix per a reduir el consum en origen. “En lloc de promoure el tractament d’aquest tipus de residus, apostem per un envàs reutilitzable, llavable, còmode i atractiu perquè els més xicotets s’acostumen a portar l’entrepà en aquesta fonga, sense necessitat de consumir cap mena de paper, plàstic o alumini per a l’esmorzar”, segons l’edil.

Es tracta d’estotjos de color verd, groc, blau, negre i roig amb els logos identificatius de l’empresa patrocinadora, la Regidoria de Medi Ambient i l’escut de l’Ajuntament d’Almassora juntament amb el lema ‘Menys consum, més planeta’. Aquestes fongues tèrmiques amb cremallera porten incorporada una ansa perquè els xicotets puguen penjar-la de la motxilla o en els penja-robes de l’aula. La fonga preserva la higiene dels entrepans o fruita.

A més d’aquest obsequi, el departament de Medi Ambient ha programat un taller d’una hora sota el títol ‘El millor reciclatge és la reducció del consum‘ per a ensenyar a l’alumnat “que tot residu que creguem té una destinació, per la qual cosa canviar els hàbits i produir menys residus és el primer pas per a col·laborar amb l’ecosistema”.

La dinàmica s’adaptarà a l’edat de l’alumnat, de manera que Infantil i primer i segon curs de Primària participaran de manera activa en una història en la qual hauran de seguir les aventures d’una botella fins que arribe al budell d’una balena. Per part seua, els estudiants de tercer a sisé curs de Primària hauran de resoldre ‘El misteri de la balena encallada’.

Mitjançant preguntes i utilitzant la seua lògica hauran d’arribar a l’origen principal del problema: el consum innecessari i irresponsable de plàstics en el dia a dia.
La proposta segueix la línia de l’espectacle Ecodissea, la representació teatral que Palput Produccions va portar als sis col·legis d’Almassora el curs passat sota el lema ‘El contenidor marró a l’escola’. L’espectacle, de prop d’una hora de durada, tornarà a les aules per a reforçar els valors més importants de la nova campanya amb els mateixos personatges.

A més, col·legis, ecoparc, instituts i Ajuntament continuen recollint telèfons mòbils usats. La campanya ‘MOBILitza’t per la selva’ reciclarà els dispositius per a evitar l’extracció indiscriminada del coltán. Aquest mineral valuós amb el qual es fabriquen els telèfons provoca la caça furtiva de ximpanzés al Congo, per la qual cosa la localitat s’uneix a l’Institut Jane Goodall per a apadrinar primats durant un any.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *