domingo, 29 de noviembre, 2020  |  

- 21 noviembre, 2020 -

El servei de bombament de l'empresa Facsa és el responsable dels treballs que permetran incorporar les dues comportes

El servei de bombament de l’empresa Facsa és el responsable dels treballs que permetran incorporar les dues comportes

Castellón Información

La Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament d’Almassora ha invertit 46.231,58 euros en l’adquisició de dues comportes de 1.000 quilos cadascuna que estaran instal·lades abans de desembre. Aquesta adquisició permetrà als treballadors del servei de bombament i als operaris d’emergència implicats en les inundacions treballar amb molta major seguretat i eficàcia. Les dues estacions de bombament principals del districte marítim, estació nord al parc de Pitillo i estació centre darrere del mercat, comptaran amb una eina més per a pal·liar les pluges dels temporals.

El servei de bombament de l’empresa Facsa és el responsable dels treballs que permetran incorporar les dues comportes. Així, el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, al costat dels responsables de la companyia, va visitar aquesta setmana l’estació de bombament nord situada al parc de Pitillo per a comprovar de primera mà el funcionament de la primera peça instal·lada. Durant la setmana que ve, els treballadors de Facsa tenen previst realitzar la incorporació de la comporta en l’estació de bombament central, situada darrere del mercat ambulant de la platja d’Almassora.

D’aquesta manera, Trenco va poder conversar amb els encarregats i comprovar el funcionament manual de la comporta. Durant la visita, els operaris de Facsa van posar en marxa la peça i la van descendir totalment amb l’objectiu de tancar el pas d’aigua i així impedir el pas de fem sòlid, branques, etc., que arrossega l’aigua durant les inundacions, i poder netejar les reixes dels col·lectors. L’edil va observar com l’ús manual permet als treballadors regular l’altura de la comporta per a permetre el pas de més o menys aigua segons convinga en cada situació.

“Amb aquestes dues comportes els equips de bombament veuran disminuïda la seua pressió quan hagen de treballar a ple rendiment en alguna inundació provocada pels temporals que patim últimament, aquests equips previs als col·lectors permetran que no se saturen les reixes i recolliran molt de fem sòlid que arrossega l’aigua de les pluges torrencials”, ha declarat l’edil de l’àrea.

Finalment, amb aquesta intervenció l’Ajuntament busca sumar una altra eina més per a pal·liar les inundacions que provoquen els temporals, sobretot en el districte marítim d’Almassora. La localitat ha patit en menys d’un any tres temporals acompanyats de pluges abundants en els mesos de gener, març i l’últim el passat octubre.

 

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario