Miércoles, 17 de julio, 2019  |  
Almassora engega el programa ‘Reactiva’t’ per incentivar l’activitat física entre els majors Almassora engega el programa ‘Reactiva’t’ per incentivar l’activitat física entre els majors

- 11 enero, 2019 -

Oferirà activitats mensuals sobre salut i esport, obertes a tota la població Almassora engega el programa ‘Reactiva’t’ per incentivar l’activitat física entre els majors

Oferirà activitats mensuals sobre salut i esport, obertes a tota la població

Castellón Información

El regidor d’Esports, Xavier Trenco, ha presentat aquest matí l’oferta d’activitats del Servei Esportiu Municipal (SEM) per a l’any 2019, un exercici en el qual l’objectiu serà afavorir la salut i la pràctica d’activitat física entre els majors de 60 anys. Per a això, el departament de Trenco ha dissenyat el programa ‘Reactiva’t 10’, en el qual realitzarà activitats mensuals obertes a tota la població i totalment gratuïtes.

Tallers de memòria, pautes d’alimentació, exercicis específics per a patologies com l’artritis o els problemes de cor, control i consciència sobre els estats d’ànim i higiene postural seran algunes de les propostes d’aquest programa, amb el qual Esports aspira a “integrar els bons hàbits en les rutines diàries i aconseguir que els nostres majors sàpien com cuidar-se i quines activitats esportives triar”.

“El grup de població de persones majors de 60 anys representa un 20% del total d’habitants d’Almassora i el seu benestar ha de ser un objectiu comú”, ha assegurat Trenco. “Amb una esperança de vida cada vegada major, l’esport i el coneixement sobre les malalties o estats físics associats a l’edat són fonamentals per a garantir que aqueixos anys es viuen plenament”, ha destacat l’edil, qui també ha recordat que aquestes propostes serveixen per a “afavorir la relacions socials i combatre la tan freqüent soledat entre les persones majors”.

En un altre ordre de coses, la programació anual del SEM inclou també activitats infantils i familiars com la festa de Carnestoltes, la ‘Family week’ programada per a les vacances escolars de Pasqua i les festes de fi de curs i retorn de la temporada. Per a donar a conéixer els serveis als joves, Esports col·laborarà amb les setmanes culturals dels centres de secundària amb propostes com a natació i classes en grup de ioga, exercicis aeròbics o musculació.

Els i les atletes amants dels reptes podran posar-se a prova en dos dels esdeveniments esportius que més èxit tenen entre els abonats: la competició de triatló indoor i la carrera d’obstacles Desafiament Mijares-Santa Quitèria. La primera serà per equips i se celebrarà durant el mes de març, mentre que la segona inclourà premis a la millor disfressa. El SEM celebrarà de nou la marató solidària anual, gràcies a la qual els participants donen aliments per a les ONG locals.

Totes aquestes activitats tenen com a objectiu complementar l’oferta de serveis per als abonats i les abonades del SEM, que ja gaudeixen d’ús lliure de les piscines i de la zona de spa i sauna, a més del gimnàs municipal. En aquest espai tenen també assessorament tècnic per a obtindre el màxim rendiment dels entrenaments, per unes tarifes que van des dels 30 euros mensuals per a persones adultes fins als 300 euros de l’abonament familiar anual i que ofereixen descomptes per a persones desocupades o amb diversitat funcional, majors de 60 anys i esportistes d’elit.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *