sábado, 16 de enero, 2021  |  
Alcalà-Alcossebre obté 11.567 euros de les ajudes del Consell per a millorar la seua competitivitat turística  Alcalà-Alcossebre obté 11.567 euros de les ajudes del Consell per a millorar la seua competitivitat turística 

- 30 noviembre, 2020 -

Cultura reconeix la Col·lecció Museogràfica d'Arqueologia Gaspatxera local que compta amb 462 peces des de l'època magdaleniana fins a l'actualitat Alcalà-Alcossebre obté 11.567 euros de les ajudes del Consell per a millorar la seua competitivitat turística 

Cultura reconeix la Col·lecció Museogràfica d’Arqueologia Gaspatxera local que compta amb 462 peces des de l’època magdaleniana fins a l’actualitat

Castellón Información

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre s’ha acollit a les ajudes convocades per Turisme Comunitat Valenciana per a les entitats locals dirigides a la millora i la competitivitat dels recursos turístics, en concret, per al programa “Competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques”. En total, s’ha atorgat una ajuda de 11.567 euros que s’han aplicat al de manteniment dels sistemes de gestió de la qualitat de les platges, mitjançant el qual es realitzen les auditories de seguiment segons les normes ISO i de la Q de Qualitat Turística en la Tourist Info. En concret, per a aquesta qüestió s’han rebut 1.527 euros. Mentre que per a la contractació del guia oficial per a visites guiades s’han rebut 10.040 euros i se subvenciona el guia oficial que realitza les visites guiades en el calendari d’activitats turístiques que, durant tot l’any, es realitzen tant en Alcalà com en Alcossebre.

La regidora de Turisme, Selene Blázquez, ha destacat “la importància de sumar recursos per a continuar millorant la qualitat de les nostres infraestructures i que siguen competitives”.

El fons compta amb 462 peces des de l’època magdaleniana fins a l’actualitat

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha reconegut la Col·lecció Museogràfica d’Arqueologia *Gaspatxera d’Alcalà de Xivert que difon el patrimoni local des del 11.500 abans de la nostra era fins a l’actualitat.

La col·lecció es caracteritza per posseir una identitat particular definida per les peces que la conformen amb un recorregut cronològic des del període magdalenià fins a l’època visigoda i fins i tot l’actualitat.

El fons compta amb 462 peces procedents de les troballes de jaciments o prospeccions realitzades en el terme municipal que estan restaurades, catalogades, inventariades i registrades.

La col·lecció se situa en l’edifici *CESAL i l’espai es converteix en un centre de difusió del patrimoni i de reflexió sobre la història i la societat, passada i actual.

A més del fons, des de fa huit anys s’organitzen exposicions temporals, activitats extraordinàries, visites guiades, visites escolars, conferències, etc. que contribueixen a difondre el contingut de la col·lecció.

Google+
Whatsapp Telegram