Noticias Castellón
viernes, 19 de abril de 2024 | Última actualización: 18:57

Alcalà-Alcossebre i FACSA signen un conveni per a analitzar la presència del virus en les aigües residuals

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

Aquest projecte, que utilitza la intel·ligència artificial, ajuda a treballar de manera preventiva per tal d'evitar futurs rebrots

Castellón Información

L'Ajuntament d'Alcalà de Xivert-Alcossebre i l'empresa FACSA han formalitzat hui un conveni de col·laboració a fi d'analitzar la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals procedents del municipi. La col·laboració s'emmarca en el Projecte COVID WATER que la companyia Grup Gimeno ha posat en marxa en diferents municipis de la província. De fet, l'empresa va començar fa aproximadament un mes a controlar les aigües residuals del municipi i, de moment, no s'ha detectat cap indici de càrrega vírica.

La informació obtinguda a partir de la detecció de material genètic de SARS-CoV-2 permet generar una alerta primerenca en els municipis sobre la possible presència de persones infectades pel virus, tant si presenten símptomes com si no. Amb el control de la presència de càrrega vírica en les aigües residuals, consistori i empresa realitzaran un seguiment i, d'aquesta forma, es pot treballar de manera preventiva per a evitar futurs rebrots.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “aquest conveni no té cap cost econòmic per a l'Ajuntament i els mesuraments ja s'estan fent des de fa unes setmanes, sense que hagen detectat índexs de Covid-19, la qual cosa ens confirma com un municipi en el qual la Covid-19 ha tingut poca incidència” i aprofitava per a “insistir a tots els meus veïns i visitants que hem de respectar els consells, que són molt bàsics i molt fàcils: màscara, distància de seguretat i higiene i si tots els seguim estem signant una assegurança de vida per a la nostra població”. Respecte a les mesures preventives antiCOVID-19, l'Alcalde recordava que “des del primer moment hem posat tots els mitjans al nostre abast per a lluitar contra el virus i que, dins de les mesures preventives intensifiquem les desinfeccions d'espais públics i edificis municipals. Ara mateix, les infraestructures de les platges, com a dutxes i passarel·les, s'estan desinfectant tres vegades al dia”.

Luis Basiero, representant de l'empresa, ha assenyalat que “aquest sistema, basat en la intel·ligència artificial ens ha permés conéixer que les aigües residuals no són un vector de transmissió del coronavirus i que, en cas d'estiguera present, les depuradores serveixen per a eliminar qualsevol tipus de càrrega genètica”.