Lunes, 23 de abril, 2018  |  

- 12 julio, 2017 -

L'exemplar, que està ubicat al carrer Tremedal presenta un important deteriorament en la seva estructura a causa d'una cicatriu en el tronc

L’exemplar, que està ubicat al carrer Tremedal presenta un important deteriorament en la seva estructura a causa d’una cicatriu en el tronc

Castellón Información

1207 om carrer tremedalL’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha sol•licitat autorització a la Direcció Territorial de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, per poder actuar sobre un exemplar d’om que es troba en un greu estat de deteriorament. L’ofici enviat des de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre es va remetre el passat 7 de juliol sense que encara hi hagi hagut resposta.

A l’estar inclòs en el Catàleg d’Arbres d’Interès Local, i en compliment de la Llei de Patrimoni Arbori Monumental, ha de ser la Conselleria l’organisme que indique les actuacions a seguir. Per part de l’Ajuntament, s’ha remès també l’informe redactat per l’empresa concessionària Projardin, en el qual s’especifica que l’arbre s’enumeren com a principals danys, el mal estat de l’escorça interna i un forat de grans dimensions en el tronc pel que s’introdueix l’aigua de pluja provocant podridura. Dins de les mesures proposades per afavorir la conservació de l’exemplar, es preveu realitzar un tractament per eliminar la fusta en mal estat aplicant fungicides i pintura cicatritzant; el drenatge de l’escorça i la col•locació d’una estructura per protegir l’obertura de l’entrada d’aigua i la realització d’una poda a la part aèria de l’exemplar, per evitar futurs riscos de caiguda.

La regidora Alejandra Roca ha explicat que “demanem celeritat a la Conselleria perquè ens autoritzen a actuar sobre l’arbre, per tal d’adoptar mesures urgents que ens ajudin a conservar-lo” i ha recordat que “en aquest cas, no suposa un risc per a la seguretat de les persones perquè, segons l’informe, no és risc de caiguda o trencament imminent però hem d’actuar amb rapidesa “.

Google+
Whatsapp Telegram

No hay comentarios por el momento.

Se el primero en dejar un comentario abajo.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *