Jueves, 20 de junio, 2019  |  
Vila-real i Almassora treballen en el primer pla de gestió del BIC del pont medieval de Santa Quitèria Vila-real i Almassora treballen en el primer pla de gestió del BIC del pont medieval de Santa Quitèria

- 12 octubre, 2018 -

José Benlloch acorda amb Merche Galí concórrer a les ajudes de la Cultura que donarà solució a l'entorn de Molí Nou Vila-real i Almassora treballen en el primer pla de gestió del BIC del pont medieval de Santa Quitèria

José Benlloch acorda amb Merche Galí concórrer a les ajudes de la Cultura que donarà solució a l’entorn de Molí Nou

Castellón Información

Vila-real i Almassora treballaran unides per a desenvolupar un pla de gestió del Bé d’Interès Cultural (BIC) del pont medieval de Santa Quitèria, que uneix ambdues poblacions sobre el riu Millars. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, han acordat en una recent reunió col·laborar per a presentar un pla coordinat i optar a les ajudes per a finançar plans directors de gestió de BIC convocades per la Generalitat.

El Millars i el pont de Santa Quitèria són un entorn únic que hem de considerar un espai d’oportunitats. Però les àrees protegides no poden ser urnes de cristall ni podem viure d’esquena a ells. En una nova línia de treball, la Generalitat Valenciana està començant a sol·licitar documents de planificació estratègica, llançant aquesta nova línia d’ajudes per la qual felicitem a la Direcció General de Cultura, que ens facilitarà també els processos de gestió davant la Unió Europea”, valora Benlloch. “Almassora i Vila-real compartim moltes coses; entre unes altres, el paisatge de la desembocadura del Millars, juntament amb Borriana, o el pont de Santa Quitèria, protegit com a BIC. No tindria sentit que ambdues poblacions no ens unírem per a treballar, de manera coherent i coordinada, per potenciar aquest entorn d’una manera racional i sostenible”, argumenta l’alcalde de Vila-real.

En la mateixa línia, Galí destaca la importància “d’obrir l’entorn a la ciutadania”. “La zona del Millars és un dels entorns més apreciats a Almassora, encara que a voltes no hem sabut aprofitar tot el potencial d’aquest entorn. Volem que la nostra ciutat mire cap al riu, obrir aquesta zona de gran valor ecològic, cultural i emocional a la ciutadania, fent compatibles els usos esportius, socials o culturals amb la protecció del medi ambient”, assenyala l’alcaldessa d’Almassora, qui puntualitza que el projecte s’emmarca en l’estratègia DUSI de la ciutat.

En el cas de Vila-real, el desenvolupament d’aquest primer pla director d’intervenció en el BIC del pont de Santa Quitèria pretén donar resposta a la convivència dels usos residencials de baix impacte i l’existència d’indústria a la zona. “Aquest pla és una oportunitat per a col·laborar per primera vegada en un document de treball que ens permeta avançar cap al projecte de regenerar l’entorn del riu, principalment en la zona del Molí Nou, que és necessari regularitzar per a garantir estàndards de qualitat en els usos residencials consolidats”, conclou Benlloch.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *