Lunes, 24 de junio, 2019  |  
L’Alcora celebra aquest cap de setmana la Fira del Mussol i la XIII Fira del Comerç L’Alcora celebra aquest cap de setmana la Fira del Mussol i la XIII Fira del Comerç

- 11 octubre, 2018 -

Els dos esdeveniments comptaran amb variades activitats paral·leles com animació infantil, música en directe i ball L’Alcora celebra aquest cap de setmana la Fira del Mussol i la XIII Fira del Comerç

Els dos esdeveniments comptaran amb variades activitats paral·leles com animació infantil, música en directe i ball

Castellón Información

L’Alcora acollirà dues importants fires aquest cap de setmana: la Fira del Mussol i la XIII Fira del Comerç. La regidora de Comerç, Ana Huguet, ha animat a la participació: “A més de comprovar la varietat i qualitat dels productes que s’exhibiran en ambdues fires, els assistents podran gaudir de diferents activitats lúdiques, culturals i infantils”. Huguet ha manifestat que “recolzar al comerç local suposa dinamitzar l’economia i generar prosperitat al nostre municipi”. Així mateix, ha ressaltat la col·laboració de les associacions locals “que contribuiran a donar vida i amenitzar la tradicional Fira del Mussol”.

Per altra banda, la regidora ha destacat que “el canvi d’ubicació de la Fira del Mussol que es va dur a terme l’any 2016 ha suposat un impuls per a aquest esdeveniment i ha comportat un augment signiticatiu de la participació en les dues fires”.

El dissabte, a les 11 del matí, al carrer Músic Pere Moliner, s’inaugurarà oficialment la XIII Fira del Comerç, una iniciativa organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora, que presideix Estefanía Meseguer, i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Caixa Rural l’Alcora. Es durà a terme els dies 13 (de 10 a 21 hores) i 14 (de 10 a 19 hores). Meseguer ha fet també una crida a la participació, destacant que “els comerços oferiran moltes ofertes en productes de tendència” i ha animat a la població a gaudir la vesprada del dissabte amb l’actuació del grup Sarao.

Els diferents estands mostraran la qualitat i varietat dels productes i serveis que es poden trobar en els comerços de l’Alcora. A més, hi haurà animació infantil durant les dues jornades. I el dissabte, a partir de les 19 hores, els assistents podran gaudir de l’actuació del grup Sarao.

El diumenge 14 d’octubre, de 10 a 19 hores, se celebrarà la Fira del Mussol, que enguany compleix el seu 175è aniversari. Es tracta d’una important fira artesanal i tradicional que data de 1843. Com recorda el Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, el 25 de març d’aquest any, la Diputació Provincial de Castelló va concedir autorització a l’Ajuntament de l’Alcora per a celebrar aquesta singular fira els primers dies d’octubre. El seu nom fa referència als mussols que s’usaven per a la pràctica del parany, modalitat cinegètica per a la caça de tords molt arrelada a l’Alcora.

Fira del Mussol 2018

Es durà a terme a l’avinguda Corts Valencianes i comptarà amb activitats per a tota la família. A les 10 hores s’obriran totes les parades participants i a les 10.30 s’inaugurarà oficialment per les autoritats i la Cort d’Honor. A continuació, es visitarà la VII exposició de bolets, organitzada per l’associació Alcorafunghi, i la VII exposició de motos antigues, organitzada per la Penya Motorista l’Alcora.

Més tard, a les 12 hores, tindrà lloc l’actuació del Grup de Danses Font d’Aixart de l’Alcora, i les 13 hores, de la rondalla de l’associació de jubilats i pensionistes Comte d’Aranda. A la vesprada, a les 17 hores, es realitzarà un cercavila a càrrec de la Colla Gegantera l’Alcora, i a les 17.30 hores, hi haurà xocolatada popular en l’encreuament entre l’avinguda Corts Valencianes i el carrer Músic Pere Moliner. La clausura de la fira es durà a terme a les 19 hores. Durant tot el dia, dins de l’IES l’Alcalatén es podrà participar en diferents activitats infantils com a castells inflables, tallers de manualitats, bou mecànic i el parc d’aventura de Viunatura. I al llarg de tot el matí, la fira estarà amenitzada per l’associació cultural Dolçainers i Tabaleters l’Alcalatén.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *