Lunes, 19 de agosto, 2019  |  
L’adjudicació de les obres del Regina Violant d’Almassora serà la primera setmana de març L’adjudicació de les obres del Regina Violant d’Almassora serà la primera setmana de març

- 12 febrero, 2019 -

Marzà explica que la localitat té per ara 16,2 milions per a infraestructures escolars que inclouen els CEIP Santa Quitèria i Ambaixador Enrique... L’adjudicació de les obres del Regina Violant d’Almassora serà la primera setmana de març

Dos de les nou empreses presentades causen baixa temerària i Marzà i Soler s’han reunit mb les directives dels centres educatius i les AMPA

Marzà explica que la localitat té per ara 16,2 milions  per a infraestructures que inclouen els CEIP Santa Quitèria i Ambaixador Enrique Beltrán

Castellón Información

El secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha anunciat aquest matí a Almassora l’adjudicació de les obres del col·legi Regina Violant la primera setmana de març. Ho ha fet en la reunió convocada amb les directives dels centres educatius i les AMPA i davant la presència de l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí. En la trobada ha estat present la primera tinent d’alcalde, Susanna Nicolau, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, que no havia anunciat la seua presència.

19.02.12 Conseller Almassora 3Soler ha explicat que dos de les nou empreses que es presentaven al concurs han incorregut en baixa temerària en les ofertes elevades al procés. La conselleria d’Educació els dóna ara un termini de 10 dies perquè justifiquen aqueixes propostes i, en cas de no superar el procés, la institució autonòmica les descartarà. En aquest cas, la conselleria adjudicarà les obres a alguna de les set empreses que concursen.

El secretari autonòmic ha incidit també que aquest procés no s’allargarà “més enllà de la primera setmana de març” davant els equips directius i les AMPA de tots els col·legis i instituts d’Almassora que havien confirmat la seua assistència a aquesta trobada convocada per l’Alcaldia a instàncies del mateix Soler, que al llarg del matí visitarà el Regina Violant i l’IES Falomir.

Cal recordar que al procés d’adjudicació del Regina Violant s’han presentat els següents licitadors: Acciona Construcció S. a., Añil Serveis Enginyeria i Obres S.A.O., Civicons Construccions Públiques S.L., UTE Companyia Llevantina d’Edificació i Obres Públiques S.A. (CLEOP), Ecsa Obra Pública i Civil S.L., Edifesa Obres i Projectes S.A., Gimecons Construccions i Contractes, Obrascon Huarte Lain S.A. i Proyme Enginyeria i Construcció S.L.

L’alcaldessa ha reiterat la seua confiança en què el procediment per a l’adjudicació de les obres continue sense contratemps i segons el calendari previst per a iniciar els treballs sobre el terreny de l’antiga Garrofera en la primavera de 2019. L’execució té un pressupost límit de 5.762.672,84 euros a càrrec de la Generalitat Valenciana.

Marzà explica que la localitat compta per ara amb 16,2 milions  per a infraestructures escolars que inclouen els centres educatius  de Santa Quitèria i Ambaixador Enrique Beltrán

Durant aquesta legislatura, hi ha fetes i programades a Almassora 9 actuacions de millores, ampliacions i construcció nova en 6 centres educatius de la localitat. Tres de les actuacions consisteixen en la construcció de centres educatius nous: el CEIP Santa Quitèria, el CEIP Ambaixador Enrique Beltrán i la represa de les obres del CEIP Regina Violant.

En aquest sentit, el màxim responsable d’Educació de la Generalitat ha volgut transmetre a les famílies i als equips directius de les escoles i dels instituts d’Almassora que “l’escola en moviment que estem construint entre totes i tots té el seu puntal en vosaltres, les famílies i els docents que dia a dia treballeu de valent i participeu en l’aprenentatge dels xiquets, xiquetes i joves d’Almassora” i ha continuat: “Sempre hem estat i sempre estarem al vostre costat per a posar solució a les nefastes infraestructures que ens va deixar l’antic govern i per a implantar la qualitat educativa que estem duent a terme amb més professorat i més recursos educatius per a l’alumnat d’Almassora”.

Així mateix, Vicent Marzà ha apuntat que “la prioritat de totes les persones que ens reunim ací és que l’alumnat d’Almassora tinga aules dignes. Un exemple paradigmàtic ha sigut el Regina Violant. Amb el Govern del Botànic vam iniciar les obres del centre després que l’alumnat estiguera en barracons 9 anys i sense cap gestió feta per l’antic govern. Després l’empresa va paralitzar les obres i de nou hem aconseguit que s’estiga tramitant la represa de les obres per valor de 5,7 milions d’euros”.

En aquest sentit, Marzà ha afegit: Però no només el Regina Violant. Hem realitzat ja diverses actuacions de millora i retirada de fibrociment a l’EI Sant Josep, a l’IES Álvaro Falomir i al CEIP Doctor Errando Vilar”.

Així mateix, el responsable d’Educació ha detallat que actualment ja hi ha signades 4 delegacions de competències mitjançant Edificant per valor de 10,3 milions d’euros que adjudica íntegrament Educació de la Generalitat perquè l’Ajuntament d’Almassora tramite les obres de la construcció nova del CEIP Santa Quitèria per 4,2 milions d’euros; la construcció nova del CEIP Ambaixador Enrique Beltrán per 6,1 milions d’euros; i millores a l’IES Álvaro Falomir i el CEIP Doctor Errando Vilar per valor de 56.950 euros i 51.087 euros respectivament.

Així mateix, s’ha explicat que s’està a punt de delegar les competències a l’Ajuntament mitjançant Edificant per a rehabilitar la cuina i el sistema de climatització del CEIP Cardenal Cisneros amb un pressupost per part d’Educació de la Generalitat de 124.535 euros.

Qualitat i innovació educativa

Els responsables d’Educació han volgut explicar també als representants de les comunitats educatives d’Almassora les diferents mesures empreses per a la millora de la qualitat educativa a les aules.

Segons Marzà: “Aquest no és un tema menor. Hem passat de la urgència a superar les retallades de l’antic govern en matèria educativa, perquè per a nosaltres l’educació està al centre de totes les polítiques. Per això estem ja invertint 1.300 euros més per alumne que abans”.

En aquest context s’ha fet referència als passos que s’han anat fent per a garantir la igualtat d’oportunitats a les escoles i als instituts amb l’establiment i la consolidació de Xarxa Llibres, l’augment d’aules de dos anys gratuïtes, l’augment de professorat en el sistema educatiu i l’augment d’ajudes com les beques menjador.

Pel que fa al tram 0-3 anys, actualment a Almassora hi ha l’escola infantil Sant Josep, de la qual és titular la Generalitat. Disposa de 6 aules i 120 places totalment gratuïtes. Així mateix, s’ha augmentat el professorat en tots els centres educatius de la localitat: “Tenim 34 mestres i professors més a Almassora des d’aquesta legislatura, hem passat de 279 a 313 ja en aquest curs”, ha afirmat el secretari autonòmic Miquel Soler.

A més, aquest curs hi ha auxiliars de conversa en anglés a 4 centres educatius de la localitat, el CEIP Cardenal Cisneros, el CEIP Doctor Errando Vilar, el CEIP Regina Violant i el CEIP Ochando: “És molt important també garantir de manera efectiva l’aprenentatge de llengües a l’alumnat i que puga adquirir competència lingüística en anglés a l’escola sense haver de pagar-se acadèmies de la seua pròpia butxaca”, ha explicat Soler.

Google+
Whatsapp Telegram


  • ¿Una amiga tuya cumple años? ¿Quieres sorprenderla con las más increíbles felicitaciones? Entonces de seguro querrás conocer los mensajes de cumpleaños para una amiga que tenemos en este sitio web, porque sin dudas son los mejores.feliz cumpleaos

    Responder

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *