lunes, 30 de noviembre, 2020  |  
La plaça de bous portàtil de Vila-real és objecte de pintades i actes vandálics que seran investigats per l’Ajuntament La plaça de bous portàtil de Vila-real és objecte de pintades i actes vandálics que seran investigats per l’Ajuntament

- 20 octubre, 2020 -

Frases com ‘Garrulos, psicópatas o foco de covid’ han aparegut en la instal·lació i l'Associació Cultural ha demanat que cessen els atacs La plaça de bous portàtil de Vila-real és objecte de pintades i actes vandálics que seran investigats per l’Ajuntament

Frases com ‘Garrulos, psicópatas o foco de covid’ poden llegir-se en la instal·lació, a més dels WC portàtils tombats. L’Associació Cultural Taurina ha denunciat els fets aquest matí i ha demanat que cessen els atacs, a més de mostrar suport a l’empresa responsable. «Això ve a la repercussió dels mitjans que sense informar-se diuen el que valen», han denunciat. 

Castellón Información/S.N.

Després d’un intens cap de setmana sent Vila-real notícia a nivell nacional per la celebració d’actes taurins durant la pandèmia,la plaça de bous instal·lada al Jardí de Jaume I ha sigut objecte d’actes vandàlics i ha començat el dia amb pintades. Frases com ‘Garrulos, psicópatas o foco de covid’ poden llegir-se en la instal·lació, a més dels WC portàtils tombats. L’Associació Cultural Taurina ha denunciat els fets aquest matí i ha demanat que cessen els embosses. “Això no es pot permetre!!! Pallussos, psicòpates? Els únics psicópates que hi ha sou vosaltres que només feu que males herbes, és una plaça és d’una empresa a la qual ara li tocarà esborrar les vostres ximpleries amb diners de la seua butxaca. Sou quatre marginats que no sabeu en què gastar el vostre temps. Això ve a la repercussió dels mitjans que sense informar-se diuen el que volen. Fixar-vos a fer vosaltres les coses bé que la vostra líder no dóna exemple d’això sense màscara ni distància. La gent s’ha de pagar les seues despeses i viure en aquests temps. Res més a afegir es veu la classe de persones que sou !!! Ànim a l’empresa Montauro, no podran amb nosaltres”.De moment l’Ajuntament no s’ha manifestat sobre aquest tema.

L’Ajuntament perseguirà als autors dels danys

L’Ajuntament de Vila-real ha condemnat aquests actes vandàlics que han danyat de manera important la instal·lació, propietat d’una empresa privada. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, s’ha mostrat categòric en reprovar aquestes actituds incíviques “que alteren la convivència a la nostra ciutat”i que “han ocasionat un important perjudici a una empresa que està desenvolupant una activitat legal i autoritzada”. Benlloch ha defensat la “llibertat d’opinió i la sana discrepància en relació a la celebració de festejos taurins” però ha remarcat que “en una societat democràtica no caben aquests comportaments i agressions, que mereixen la nostra total condemna i repulsa”.

L’alcalde ha anunciat que la Policia Local revisarà les càmeres de vigilància de la zona per a intentar localitzar als autors i “serem implacables a l’hora de perseguir als qui han atemptat d’aquesta manera contra una activitat que és completament legal i que compta amb les corresponents autoritzacions per part de la Generalitat, administració competent en matèria de festejos taurins”.

“Som conscients que el bou al carrer té els seus detractors però res justifica aquestes agressions; es tracta d’una tradició molt nostra i d’un sector econòmic que també està patint les conseqüències de la crisi, per la qual cosa l’Ajuntament de Vila-real va mostrar des del primer moment la seua predisposició a acollir festejos taurins, sempre complint amb els protocols per la covid-19 i amb les autoritzacions de la Generalitat Valenciana”, conclou Benlloch.

Google+
Whatsapp Telegram