Sábado, 18 de agosto, 2018  |  

- 11 octubre, 2017 -

Tomàs Escuder, membre de Compromís per Castelló No ens podem enganyar. El feixisme polític i militant continua viu . El franquisme més genuí és... 9 d’Octubre reprimit

Tomàs Escuder, membre de Compromís per Castelló

No ens podem enganyar. El feixisme polític i militant continua viu . El franquisme més genuí és fa present. I les forces democràtiques de dreta especialment les valencianes,, accepten amb massa displicència les mostres violentes d’eixe blaverisme .

La cosa no ve d’un any ni de dos. Té ja un llarg recorregut manifestant-se contra una forma de vida que els resulta aliena, maleïda.

A eixa forma ideològica de pensar, unidireccional i autoritària, li resulta impossible percebre altres maneres d’entendre la realitat que no siga la seua. És incapaç d’entendre la convivència amb ideologies diferents. Que no siguen la seua.

Es formen sobre la base d’un criteri únic . I entenen per atacs al seu pensament tot allò que no s’hi aconforma. A aquest pensament s’hi afegeix ara, en termes de política estatal la concepció d’Espanya com un únic cos.

Aquests moviments són incapaços d’entendre una forma diferent de convivència política. I l’arma que tenen per oposar-se a això és la violència.

Afegint el seu ideari absolutista a la idea d’Espanya, ataquen tot allò que no els agrada. No entenen altra manera de conviure amb idees diferents. I acaba , per mor d’aquesta intransigència, en el que ha acabat aquest 9 d’octubre al Cap i Casal.

Sortosament ací a Castelló no ha estat així. Però la continuació dels atacs a manifestacions cíviques continua i es renova. L’ estat, si vol tindre algun prestigi, ha de poder garantir que ciutadans i ciutadanes expressen el seus sentiments sense entrebancs. Amb neutralitat.

El concepte d’una Espanya únicament concebuda com a castellana, madrilenya , ha de donar pas a un altre més integrador.

El nacionalisme espanyol ha d’acceptar que un altre nacionalisme puga conviure al seu costat. I les provocacions d’un 9 d’octubre fustigat per forces antidemocràtiques no pot permetre-les un estat digne.
Tenim dret a manifestar-nos com s’ha fet a la nostra ciutat.

Google+
Whatsapp Telegram

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *