Martes, 26 de marzo, 2019  |  

- 13 junio, 2018 -

Navarro presentarà el divendres el diari del milicià Josep Lalueza i el dissabte es realitzarà una ruta per l'inici de la línia XYZ

Nel.lo Navarro presentarà el divendres el diari del milicià Josep Lalueza i el dissabte es realitzarà una ruta per l’inici de la línia XYZ a més de projectar un documental

Castellón Información

la batalla de levanteL’Ajuntament d’Almenara ha organitzat una sèrie d’activitats per a commemorar el 80 aniversari de la Batalla de Llevant en la localitat amb una sèrie d’actes que es desenvoluparan tant el divendres com dissabte vinent amb tal fi.

Així el divendres a les 19 hores en la Biblioteca Municipal Joan Fuster de la localitat es presentarà el llibre de l’escriptor i periodista Nel.lo Navarro titulat ‘Diari d’un milícia de la cultura de la 57 Brigada Mixta a la Serra d’Espadà’ basat en el diari que entre 1938 i 1939, Josep Lalueza va escriure relatant com va viure la seua participació en el bàndol republicà durant aquests anys en la Guerra Civil, combatent en els voltants de la Serra d’Espadà, així com a Almenara. Es tracta de la recopilació del diari i els dibuixos del propi Lalueza juntament amb altres aportacions històriques.

El dissabte es realitzarà una ruta guiada pel propi Nel.lo Navarro i per Lara Cardona, que recorrerà l’inici de la línia XYZ visitant els búnkers i altres elements de la Guerra Civil en la zona. L’eixida serà a les 9 del matí des de l’esplanada de la gola de Casablanca. Una vegada acabe la ruta hi haurà un aperitiu i tot seguit en la biblioteca de la Platja Casablanca d’Almenara (local de la Cooperativa) es projectarà el documental titulat “Fer la Guerra. Els últims combatents de Benissa a la Guerra Civil”.

En el documental de Luis Botella Ivars s’arrepleguen quasi una vintena de testimoniatges de ex combatents de Benissa, que narren en primera persona els diferents episodis de la Guerra Civil i les seues experiències en el front, en relació al seu reclutament, vida del combatent, salubritat, menjar, automutilaciones, repressió…tot açò al llarg d’una hora de durada.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *